KO TO UBIJA MOSTARSKE SPAVAČE !?

1
137

Uoči 72. godišnjice osbođenja Mostara od fašističkih okupatora u Drugom svjetskom ratu, na meti huligana ponovo se našlo Partizansko groblje, to spomen obilježje koje u svojoj utrobi čuva nečije majke, sestre, braću, oca, prijatelja, voljenog čovjeka.

Zašto tim huliganima (da ih tako nazovem) smetaju ljudi koji su svoj život dali za ovu zemlju, stvorili im i ostavili dom u kojem mogu biti i živjeti?!

Zašto svoj bijes i nezadovoljstvo iskaljuju na kamenim spavačima i zidinama ovog poznatog znamenja? Šta je u njihovim glavama, kojom mržnjom su vođeni?!

16652759_1308561749201814_1961088443_n

Niko ništa sa sobom nije ponio u zemlju, kao ni ovi partizani i heroji svoga vremena. Umjesto što su razbili 38 spomen-ploča, i išarali ustaškim i nacističkim simbolom, te ispisali grafitima uvredljivog sadržaja, ljepše bi im bilo da su očistili i uredili sebi ovo mjesto za neka lijepa druženja.

Umjesto devastiranja i izljeva nacionalističke pripadnosti, ljepše bi bilo da su grafitima ljubavne poruke za Valentinovo pisali.

Sa lica mjesta: Sanella Cero

1 COMMENT

  1. Nisam ljubomoran ni na koga. Naprotiv, kad je neko bolji od mene , divim mu se. Nikoga ne mrzim, samo neke osobe više volim , neke manje. Ne zanima me tuđi život, jer mi je dovoljan moj. Ne volim da imam neprijatelje, a prijetelji su mi nešto najvrednije. Ne volim svakog, ali za one koje volim “život dajem“. Osoba sam , grešim. I svi pričaju da me znaju… A znaju mi samo ime ????

LEAVE A REPLY