Druženje SDA Gornja Tuzla; U jedinstvu je snaga !

0
912

Večeras je 20.12.2017. godine u D.Domu Gornja Tuzla održano druženje članova i simpatizera SDA Mjesnog odbora Gornja Tuzla sa vijećnicima SDA u gradskom vijeću Tuzla.

Pred prepunom salom članove su svojim prisustvom ugostili vijećnici Sabahudin Imamović- predsjednik kluba vijećnika SDA Tuzla, Hidajeta Jarčević- predsjednica Asocijacije žena SDA Tuzla i vijećnica i Miralem Softić i Kenan Osmančević vijećnici SDA Tuzla.

Građani Gornje Tuzle, članovi SDA su se u međusobnom dijalogu interesovali za probleme komunalne infrastrukture sa kojima se susreću svakodnevno, posebno poslije nevremena koja sve češće pogađaju našu Mjesnu zajednicu.

Tako je naglašeno da se pod hitno trebaju rješavati problemi kanala u pojedinim dijelovima Gornje Tuzle zbog kojih dolazi do čestih poplava kuća, regulacije kanalizacione mreže koja je nedovršena, aktiviranje realizacije kroz GAP projekte puta Gornja Tuzla-Grabovica, rješavanje rasvjete na mjestima gdje ona uopšte ne postoji a prijeko je potrebna, regulacija i dovršetak korita rijeke Jale i asfaltiranja puteva gdje je to jedan od prioriteta.

Goste su se pozitivno iznanadili interesovanjem građana i ličnim učešćem u diskusiji koja je na obostrano zadovoljstvo rezurtirala vijećničkim inicijativama koje će već u narednim sjednicama Gradskog vijeća Tuzla doći na dnevni red i ići u smijeru rješavanja istih.

Takođe je naglašeno da su članovi SDA Gornja Tuzla uvijek bili okosnica stranke u Tuzli i potpora koja ni u najtežim trenucima nije izostajala.

Članovi SDA koji su došli na druženje sa vijećniciam su na kraju izrazili veliko zadovoljstvo zbog dolaska čak četiri vijećnika i iskrenog pristupa oko budućeg rješavanja svih problema sa kojima se oni susreću.

Poruka sa ovog druženja članova SDA Gornja Tuza i vijećnika je kratka i jasna ; U JEDINSTVU JE SNAGA!

Radio Inat BiH

LEAVE A REPLY