BUDIMO HUMANI – POMOZIMO MAIDI ABDAGIĆ !

0
436

Maida Abdagić, rođena 19.12.1999., jučer je napunila 18 godina i trebalo bi da je najsretnija tinejdžerka. Zadnjih mjeseci je počela da gubi vid i sluh, osjeća slabost i mučnine.

Pretrage i dijagnoze u Bihaću, a potom i u Tuzli pokazale su da ima Neoplazmu mozga i centralnog nervnog sistema-tumor na mozgu.

Jedino rješenje da se ova djevojčica spasi jeste operacija koja se ne može obaviti kod nas u BiH. Bolnica u Mainzu-Njemačka, u kojoj se uspješno obavljaju operacije tog oblika, je pregledala sve nalaze i dala pozitivno mišljenje sa visokim postotkom sigurnosti za izlječenje.

Međutim, kako svi znamo, za takve operacije je potreban novac. Potrebno je 20 000 Eura.

Otac Senad radi u Sloveniji i sam ne može da obezbjedi toliku sumu novca. Zrno Sreće donira 1000 Eura za Maidino liječenje i POZIVA SVE KOJI MOGU I KOJI ŽELE DA SE UKLJUČE U AKCIJU I POMOGNU DA MAIDA OZDRAVI. Kako pomoći ?

Oni koji su u Bosni i koji imaju priliku, mogu otići direktno kod familije Abdagić u Ćoralicima i uručiti donaciju.

Kuća se nalazi kod Frizerskog ,,Rifeta” ili Cafe Dandy. Bankovni račun od Maidinih roditelja ćemo idućih dana objaviti..

Donacija se moze uplatiti i na bankovni račun našeg udruženja uz obaveznu naznaku ZA MAIDU ABDAGIĆ. Humanitäre Organisation Zrno Sreće St.Galler Kantonalbank AG 9001 St.Gallen Post Konto 90-219-8 IBAN : CH75 0078 1617 4550 7200 0 BIC ( SWIFT ) KBSGCH22 – za uplate iz inostranstva -Donaciju možete predati i bilo kojem od naših članova a udruženje će vam poslati potvrdu.

POMOZIMO MAIDI DA OZDRAVI !!! Vase Zrno Sreće.

Radio Inat BiH

LEAVE A REPLY