JASNA KURANOVIĆ – NAGRAĐENA DRŽAVNA PRVAKINJA

0
637

Tuzlanski kanton, posebice grad Tuzla je slovio za jednu od najsportskih sredina u kojoj su se rađale dive poput košarkašice Razije Mujanović, Naide Hot i Mare Lakić, velikana Mirze Delibašića, atletičarke Kade Delić, bacača kugle Zlatana Saračevića idr., koji su diljem svijeta s ponosom predstavljali našu domovinu i grad Tuzlu.

Danas kada imamo sve više sportskih klubova, imamo sve manje onih koji ostvaruju vrhunske rezultate i dostižu zadate limite za učešća na međunarodnim takmičenjima.

Kroz razne vrste stimulacija Vlada Fedracije BiH je ove godine nagradila državne prvake sa 182.000 KM u pojedinačnim i kolektivnim sportovima u rasponu od 2.500 KM za pojedince do 15.000 KM za kolektive.

Među stotinjak imena nagrađenih u Fedraciji BiH iz našeg grada spominje se samo jedno ime državne prvakinje u boksu, Gornjotuzlanke JASNE KURANOVIĆ.

Jasna Kuranović je boksačica Bokserskog kluba „Gornja Tuzla“. Od nastanka ovog mladog kluba aktivna je članica i veliki zaljubljenik u boks. Kroz Boksersku ligu Federacije u nekoliko kola ostvarila je vrlo zapažene rezultate, a na državnom prvestvu je potrvrdila svoju odličnu formu osvojivši titulu najbolje. Ako dodamo činjenicu da Jasna posjeduje i trenersku licencu u ovom sportu, onda zasita znamo da se radi o vrlo uspješnoj i talentovanoj boksačici.

Mlada i odlična sportiskinja koju naša država treba na svaki mogući način stimulisati za budućnost koja svakako u njezinom slučaju može donijeti još kvalitetnije i bolje rezultati i na Međunardonim takmičenjima.

Ovakvi primjeri sportsita koji su u vrlo teškim uslovima uspjeli ostvariti odlične rezultate je u našoj državi sve manje jer zbog neuslova, ali i inozenh ponuda odlučuju se napistiti našu zemlju i otići tamo gdje će njihovi uspjesi zaista biti cijenjeni i primjerno nagrađivani.

Velika je stvar za malo mjesto kao što je naše imati državnu prvakinju, ili sada već nekoliko državnih prvaka u boksu kojima treba stimulacija, jer je ovaj sport postao zaštitni znak Gornje Tuzle.

Više razumijevanja i podrške od lokalnih biznismena i onih koji itekako mogu pomoći razvoju sporta u našem mjestu i sklanjanju mladih sa ulice i odvajanje od poroka modorenog društva.

Iskrene čestitke Jasni i mnogo uspjeha u daljem takmičenju !

Radio Inat BiH

LEAVE A REPLY