Ministarstvo za kulturu,sport i mlade pomaže BK “Muhammad Ali” Tuzla

0
450

Vlada Tuzlanskog kantona, tačnije Ministarstvo za kulturu, sport i mlade (nekadašnje Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport) je u okviru javnog konkursa za podsticaj u sportu podržalo projekat Bokserskog kluba Muhammad Ali “Mladi u sportu a ne na ulici”.

Dodiljena su određena fiansijska sredstva koja će u sklopu pomoći realizaciji ideje omasovljenja članstva, odnosno odvajanja mladih od ulice i poroka s ciljem usmjeranjanja istih ka sportskoj kulturi i obrazovanju.

  • Ovim projektom smo željeli da skrenemo pažnju na mlade koji se gube u sivilu monotonije koja vlada ne samo u našem gradu nego i u BiH. Sport je bačen na marginu zbivanja a mladi su se okrenuli društvenim mrežama i porocima modernog doba koji u svakom slučaju vode do raznih problema.
  • Cilj ovog projekta je da vratimo mlade u sport, posebice u boks, koji osim fizičkog ima i odgojni karakter jer svaki istinski sportista je i zrela osoba. Realizacija ovog projekta je krenula, a rezultati su već vidljivi kroz odlične uspjehe mladih koji nisu zanemarljivi.

  • Želim ovom prilikom da se iskreno zahvalim gradu Tuzli koji je jednim dijelom takođe podržao ovaj projekat, a posebno bi se zahvalio Ministarstvu za kulturu, sport i mlade Vlade Tuzlanskog kantona koje je prepoznalo dobru ideju i pomoglo da se ovaj projekat održi i krene sa realizacijom.

  • Svjesni smo teške situacije u sportu i finansiranju istog pa stoga ova pomoć Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK je umnogome veća i ima veliki značaj za naš klub.

  • Moram još naglasiti da je BK “Muhammad Ali” sada na adresi SKPC Mejdan Tuzla gdje već od srijede 07.februara kreće sa svojim redovnim treninzima i školom boksa – izjavio je za radio Inat BiH predsjednik BK “Muhammad Ali” Nermin Kušljugić.

Radio Inat BiH

LEAVE A REPLY