BK Muhammad Ali Tuzla vrši upis novih članova

0
585

Bokserski klub Muhammad Ali Tuzla i zvanično je počeo sa treninzima u novoj Sali Sportsko kulturno  privrednog centra Mejdan u Tuzli.

Održan je i prvi trenin koji je privukao pažnju ne samo novih članova nego i iskusnih boksera koji do sada nisu imali prilike da nastave sa treninzima jer za to nisu postojali optimalni uslovi.

  • Veoma mi je drago da smo napokon dobili dobre uslove za nesmetano treniranje i nastavak uspješne prošlogodišnje sezone u kojoj smo imali veoma zapažene rezultate u Bokserskoj ligi Federacije BiH u kojoj se takmiči i naš klub. Iako smo mlad klub interesovanje za učlanjivanje je ogromno. Tome zasigurno možemo zahvaliti dobrom organizacijom, modernim pristupom treninzima i ozbiljnošću samih članova, naglasio je za radio Inat BiH Ervin Bristrić, glavni trener BK Muhammad Ali Tuzla.

Ako se vratimo u prošlu godinu zapazićemo da se ovaj klub, iako prvi puta u jednoj velikoj ligi Federacije BiH okitio medaljama i peharima kao i dvostrukim odličjima prvaka države.

  • Iako u prvoj godini našeg postojanja i djelovanja kao sportskog kolektiva nismo imali gotovo nikakve uslove za rad uspjeli smo ostvariti dobre rezultate koji mogu biti primjer drugim kolektivima. Gotvo bez finansijske pomoći i bilo koje druge podrške uspjeli smo parirati klubovima koji decenijama djeluju u Bosni i Hercegovini, istakao je Nermin Kušljugić, predsjednik BK Muhammad Ali Tuzla.

Uspješan rad ovog kluba, dobra organizacija  i nova sala za treninge će zasigurno privući i nove članove.

  • Nastojat ćemo u narednom periodu nastaviti sa dobrim radom i organizacjom. Želimo da se zahvalimo gradu Tuzli i Tuzlanskom kantonu koji su nas kroz projekat Mladi u sportu, a ne na ulici podržali i dali nam mogućnost da još bolje djelujemo po pitanju mladih koji su bačeni na marginu dešavanja, bar po pitanju ovog sporta. Cilj nam je privući mlade u sport i boks, jer boks nije samo borilaćka vještina ona je i odgojno-rekreativna i sa pravilnim usmjeravanjem kroz redovan sport gradi veoma pozitivnu ličnost.
  • Boks kao sport nikada nije bio u težoj, kako materijalnoj, tako i sportskoj situaciji, a mi kao klub želimo da ovom sportu vratimo nekadašnji sjaj kada su sale u Mejdanu bile pretijesne da prime sve zainteresovane, naglasio je sekretar BK Muhammad Ali Haris Alajbegović.

Prva polusezona u Bokserskoj ligi Federacije BiH uskoro počinje i sigurni smo da ćemo boksere ovoga kluba gledati u ringu i pisati o njihovim budućim uspjesima.

Svi zainteresovani koji žele da se učlane u Bokserski klub Muhammad Ali Tuzla mogu to učiniti svakog utorka i petka od 19 sati u SKPC Mejdan Tuzla kada su po rasporedu i redovni treninzi ovog kluba.

Radio Inat BiH

LEAVE A REPLY