REMZIJA HADŽIBEGANOVIĆ – ŽENA KOJA JE UTKALA ŽIVOTNI VIJEK U GORNJU TUZLU

0
4241

Često znamo reći da sve što je lijepo i vrijedno kratko traje. Ljudi se rađaju i umiru kao treptaj oka. Neki iza sebe ostave neizbrisive tragove svog postojanja i ostanu zauvijek ugravirani u sjećanja Gornjotuzlaka. Jedna od takvih osoba je i naša rahmetli Remzija Hadžibeganović.


Žena koja je kao sekretar Mjesne zajednice ispratila mnoge političare, vlasti i političke pozicije i opozicije i svjedok mnogih previranja koja su se dešavala u našem malom mjestu.
Bila je izuzetna žena puna vrlina, sposobana i puna informacija, iskrena i nepokvarene duše i sigurni smo da je na mjestu na kojem je radila nikada neće moći zamijeniti osoba sa sličnim kvalitetama.


Podržavala je rad našeg radia Inat i u momentima kada su nas mnogi kritikovali, znala je reći „ pustite to dok se prašina slegne uvidjeće svi da ste bili u pravu“. Voljela je istinu i podržavala sve dobro što se tiče Gornje Tuzle. Radila i najteže poslove sekretara i one koji joj nisu bili u opisu posla samo da se Gornja Tuzla što bolje predstavi.
Dopratila i ispratila je mnoge delegacije, ministre, premijere i sve one kojima je Gornja Tuzla bila usputna ili maksuz stanica njihovog puta. Žena čije ime nikada neće biti zaboravljeno jer je bila istinski borac za Gornju Tuzlu, iako nije tu rođena, voljela je više nego mnogi.


Iza nje će ostati velika praznina u našem mjestu i Mjesnoj zajednici i mnogima će faliti njen osmijeh i iskreni dobroćudni doček svakog građanina koji je došao u prostorije mjesnog ureda. Neće biti više „Remzijinih kahva“ čiji se miris širio društvenim domom i naznačavao svima da je vrijeme pauze.
Kad je bilo najteže i u ratnim godinama ona je bila tu. Mjesto na prvoj borbenoj liniji i Remzija koja nije strahovala za svoj život obavljajući sve potrebno da bi važni dokumenti na vrijeme stigli do Tuzle.


Ovakva osoba zaslužuje da ova ustanova nosi naziv po njoj Društveni dom „ REMZIJA HADŽIBEGANOVIĆ“ Gornja Tuzla, jer je ona utkala gotovo čitav svoj životni vijek u ovu instituciju. Nikada je niko neće moći zamijeniti na mjestu na kojem je radila, jer niko neće moći raditi kao ona -REMZIJA.
Radi Inat BiH će se zauvijek sjećati njenog lika i onoga što je učinila za nas.
Nekati ti je vječni rahmet duši Remzija Hadžibeganović

LEAVE A REPLY