ODRŽAN SKUP POVJERENIŠTVA SDA U GORNJOJ TUZLI

0
732

U petak 16. marta 2018. godine u D.Domu G.Tuzla održan je skup članova Povjereništava SDA G. Tuzla sa presjednikom povjereništva SDA Gradskog odbora Tuzla Hazimom Rančićem.

Skup je otvorio i uzeo uvodnu riječ predsjednik povjereništva MO G.Tuzla Ćazim Mušanović koji se zahvalio prisutnima i pozvao ih na strpljenje i jedinstvo kao odliku SDA stranke.

Takođe je iznio podatak da je Džanan Kušljugić, član MO SDA G.Tuzla, izabran na mjesto Predsjednika povjereništva Asocijacije Mladih Gradskog odbora SDA Tuzla, što je veliki uspjeh i velika stvar za SDA G.Tuzla, ali i za G.Tuzlu.

Zbog kompletne situacije koja se dešava oko SDA i u samoj stranci unutar stranački izbori su prolongirali za 2019. godinu, kada je planiran i Kongres ove stranke.

Do toga sve obaveze rada i funkcije od Mjesnog do gradskog nivoa preuzimaju izabrana povjereništva ove stranke.

Skupi se takođe obratio i Hazim Rančić, predsjednik povjereništva SDA Gradskog odbora Tuzla koji je naglasio da je zbog poznate situacije vezane za Kukića i njegovo “privatizovanje stranke” poznat stav predsjedništva stranke i da se od tog stava neće odstupiti. Uprkos svemu SDA je najbitniji faktor i najača stranka u Tuzlanskom kantonu , naglasio je Rančić.

Radio Inat BiH

 

LEAVE A REPLY