POKRET DEMOKRATSKE AKCIJE PDA- SNAGA koja mijenja budućnost BiH

0
744

U subotu 24.03.2018. godine održana je skupština nove stranke Pokret Demokratske Akcije u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

Prije samog početka bili smo svjedoci koliko ova stranka zaista vrijedi i koliko ima snage, bar u Tuzlanskom kantonu jer je i hol i prilaz u sami objekat BKC-a bio zakrčen zainteresovanim građanima i simpatizerima koji su došli dati podršku ovoj novoj stranci.

Ako je sudeći po posjeti onda zasigurno ovu stranku očekuje odlična budućnost jer mnogim političkim subjektima je bio problem napuniti samo salu BKC-a, a da ne govorimo o nečemu drugom.

Prisutnima su se obratila poznata imena političkog milenijuma ovog kantona, a među njima ipak jedno, možemo slobodno reći veliko iznenađenje – Azmir Husić.

Čovijek koji je preporodio FK Slobodu i sport u našem gradu, a sada isto to radi sa FK Slogom iz Simin Hana. Uz već prepoznatljivo ime čovijeka koji se neboji reći NE CENTRALIZACIJI MOĆI i reći DA RAVNOMJERNOM RAZVOJU KANTONA Mirsada Kukića – Kuke ova stranka zasigurno može računati na ogromnu podršku građana Tuzlanskog kantona.

To je i ovim velikim skupom u BKC-u još jednom dokazala. Poruke su bile jedinstvene i vrlo jasne „RAVNOMJERAN RAZVOJ SVIH KANTONA I PODRŠKA MALIM LOKALNIM ZAJEDNICAMA“.

Prva poruka nam je već kristalizovana i Vlada Tuzlanskog kantona koji predvodi gospodin Mirsad Kukić, čovijek koji je smogao hrabrosti i snage da kaže odlučno NE onima koji žele razvijanje samo jednog dijela BiH, a zapostavljanje svih ostalih, dao do znanja da će se mnoge stvari poslije oktobra u BiH itekako promijeniti.

Tuzlanskom kantonu kao najmnogoljudnijem kantonu u Federaciji BiH je bila potrebana promjena i jedna ovako ozbiljna stranka sa ozbiljnim ljudma koji mogu doprinijeti velikom privrednom i ekonomskom razvoju TK, ali i našeg grada Tuzle.

Ovo je ujedino i jedna od prvih „velikih“ Bosanskohercegovačkih stranaka koja je svoju osnivačku skupštinu održala u gradu Tuzli, čime je još jednom dokazala teoriju u praksi, da sve sredine u BiH trebaju imati jednake šanse za ravnopravan razvoj.

Imena poput Mirsada Kukića i Azmira Husića će zasigruno dugo kružiti gradovima BiH ovih mjeseci i do samih izbora kada će svoju snagu, političku i ekonomsku moć još jenom dokazati ovi ljudi koji imaju šta reći i mnogo toga uraditi poslije oktobarskih izbora.

Čistke u SDA su rezurtirale rascjepima i podjelom, kao i osnivanjem u svega dva mjeseca tri politička subjekta PDA, Nezavisni blok i Narod i pravda koji će zasigurno u narednom periodu imati dosta toga zajedničko pa i eventualne prijeizborne ili postizborne koalicione ambicije.

U suštini PDA – Pokret Demokratske Akcije je stranka koja će zasigurno na predstojećim izborima u oktobru „zaposjesti“ Tuzlanski kanton i mnogo toga promijeniti kako u ovom kantonu tako i u globalnom političkom, ali i vrlo bitnom ekonomskom planu u BiH.

Radio Inat BiH

LEAVE A REPLY