Održan sastanak na temu “Toplifikacija istočnog dijela grada” u G.Tuzli

0
699

U Gornjoj Tuzli je sinoć 28.03.2018. godine održan sastanak u organzaciji SZBiH MO G.Tuzla sa temom „ Toplifikacija istočnog dijela grada – Gornje Tuzle“.

Gosti sastanak su bili predsjednik Stranke za BiH GO Tuzla Sead Hasić i podpredsjednik GO SZBiH GO Tuzla Zoran Jovanović.

Uvodnu riječ dao je predsjednik MO SZBiH Husejn Karić.

  • Mislim da je vrijeme da se stavi tačka na ovaj problem i konačno krene sa njogovom realizacijom. U anketi koja je rađena 2010. godine i u kojoj sam i ja bio jedna od inicijatora, a čiji potpisnicu su bili tadašnji vijećnici gradskog vijeća Tuzla Mensur Alić i Ekrem Topić nije ništa urađeno niti bilo šta poduzeto po tom pitanju – rekao je Husejn Karić

  • Ako je jedno od rješenja i parcijano pristupiti ovom problemu onda postoji mogućnost da se krene u realizaciju ove ideje i projekta. Mi imamo fabriku Majevičanku koja možda nemože kapacitetom svoje kolovnice podmijeriti potrebe građana Gornje Tuzle, ali njenim proširenjem i adaptacijom je možda i moguće, pa i solucija gasovoda je jedna od tih opcija – naglasio je gospodin Karić.

Prisutnima se obratio i građanin Sabahudin Kušljugić koji je rekao da Termoelektrana posjeduje kapacitete da se toplifikacijom može podmijeri kompletan kanton, a ne samo istočni dio grada.

Zoran Jovanović je rekao da je inicijativa koja je pokrenuta u G.Tuzli „ O vraćanju pravnog statusa Mjesnim zajednicama“ proslieđena u gradsko vijeće Tuzla i da je ista trebala biti razmatrana na zadnjem gradskom vijeću, ali da očito nije došla na dnevni red.

  • Postavlja se pitanje da li mi imamo volje i želje da krenemo u realizaciju toplifikacije našeg grada, a posebno istočnog dijela, jer je iluzorno govoriti o prednostima i koristima koje donosi realizacija ovakve ideje. Žao mi je što nas nema više večeras, ali svakako treba pokrenuti peticiju i pozvati sve građane, kako Gornje Tuzle, tako i svih drugih Mjesnih zajednica koje imaju isti problem, kao i održati zajednički sastanak predstavnika svih stranaka koje gravarijanu na ovom području sa ciljem hitnog rješavanja ovog problema– dodao je gospodin Sead Hasić predsjednik GO SZBiH Tuzla.

Na sastanku je bila nekolicima građana Gornje Tuzle i drugih Mjesni zajednica koji su jednoglasno podržali ideju Toplifikacije istočnog dijela grada.

Radio Inat BiH

 

 

LEAVE A REPLY