BOKSERSKI KLUB MUHAMMAD ALI TUZLA PONOVO BLISTA !

0
1279

Nakon vrlo dobrog starta i odličnih rezultata i 6. Mjesta u Bokserskoj ligi Federacije BiH u prošloj 2017. godini, bokseri Bokserskog kluba Muhammad Ali Tuzla ponovo su pokazali i dokazali da se itekako mora računati i ove godine na njih u samom vrhu Bokserske lige Federacije BiH.

Već u prvom kolu u 2018. godini koje je održano u gradu Zenica bokseri BK Muhammad Ali Tuzla ponovno su zablistali i neporaženi se vratili u naš grad donijevši veoma dragocijene bodove u samom startu ovogodišnjeg takmičenja.

Treneri Ervin Bristrić i Azur Ahmetović sa boksersima BK Muhammad Ali Tuzla

Bokser Mirza Selmanović je u odličnom nastupu i još boljoj borbi uvjerljivo pobijedio jednooglasnom odlukom sudija boksera Bokserskog kluba iz Mostara. Zavidna borba uz većinsku dominaciju boksera BK Muhammad Ali Tuzla još jednom je potvrdila fenomenalnu pripremljenost, stručnost i ljubav prema boksu velikog trenera Ervina Bristrića koji je zajedno sa trenerom Azurom Ahmetovićem vodio ekipu na prvi „okršaj“ u Zenicu.

Drugi bokser BK Muhammad Ali Tuzla Mehmedalija Suljić je dobio bodove bez borbe i tako još jednom potvrdio dominaciju u svojoj kategoriji.

Redovni treninzi, posvećenost i ozbiljnost trenera Ervina Bristrića i Azura Ahmetovića  je zasigurno plod ovakvog dobrog starta boksera Bokserskog kluba Muhammad Ali Tuzla, naravno sve pod rukovodećom palicom predsjednika BK Muhammad Ali Tuzla, Nermina Kušljugića koji ovaj klub vodi od 2016. godine.

Jedan od ključnih faktora, iako možda ne najvažniji, jeste i to da ovaj klub od 2018. godine trenira u SKPC „Mejdan“ u Tuzli gdje se treninzi odvijaju nesmetano svakog utorka i petka od 19 sati.

Iskrene čestitke i mnogo sreće u daljem takmičenju

Radio Inat BiH

LEAVE A REPLY